Xaxa


A XaXa kiváló példája az anyag adta ötletnek: egy speciális, extra rugalmasságú burkolatba bújtatott szétszedhető labda, amibe sok mindent rejthetünk. A burkolatból a labda ügyes kéz, azon belül ujjmozgással kibontható, majd ugyanilyen módon visszahelyezhető. Mókás látvány és mindenképpen cselekvésre ingerlő a „labdahámozás” lehetősége.
A XaXa kiválóan stimulálja az érzékeket, ezért is nevezhtő az egyik legjobb készségfejlesztő játéknak. Játékos és nagyszerűen késztet arra, hogy az ember kísérletezzen.

Különféle termékekkel megtöltve a mind a súlya, mind pedig a hangja megváltoztatható.
A XaXa labda belseje egy ellenálló, átlátszó műanyag gömb, melyet egy elasztikus gumi burok vesz körül. Az elasztikus guminak köszönhetően kellemes a fogása, könnyű elkapni és élvezetes dobálni. A nagyon elasztikus gumi könnyen lefejthető a belső gömbről.

Az óvodáskor közepétől kevés ennyire hasznos ujjizomzat erősítő játékot találtak ki, ami eltérően a gyurmaféléktől, nem igényel előkészületet és nem kapcsolódik egyéb tevékenységformákhoz, hanem egyszerűen csak a szétszedésre és összerakásra késztet.

Megszületett a XaXa kistestvére a Xa!

A Xa csak a szilikongömböt, illetve három darab Pixel lapkát tartalmaz. Egyszerűsége ellenére rengeteg lehetőséget tartogat. Készíthetsz belőle vízibombát, zoknirakétát, vagy lufival feldobva egyéb izgalmas formákat.